K psychológii investovania - Cár, Tomáš
Pokračovanie príspevku o rôznych odhadoch rules of thumb (od oka) a hueristikách, ktoré môžu viesť k psychologickým odchylkám a systematickým chybám v myslení investorov. Myslenie investorov. Chyby, ktorých sa dopúšťajú investori. Zdanlivá znalosť. Vplyv nálady a optimizmu na rozhodovanie. Nadmerná sebadôvera. Pojem "endowment effect". Pojem "status quo bias". Referenčné body a ich ukotvovanie. Zákon malých čísiel. Mentálne účtovanie.