Priestorové aspekty implementácie programu Sapard ako východiskového programu pre rozvoj vidieka - Buchta, Stanislav
Analýza schválených a ukončených projektov programu Sapard do roku 2004. Analýza regionálnej distribúcie počtu projektov a finančného rozloženia verejných zdrojov v priestorovom kontexte. Regionálna nerovnomernosť rozloženia verejných zdrojov, ktoré najmä v priestorovej optike východ - západ konzervujú súčasné regionálne disparity. Znižovanie regionálnej diferenciácie vo vertikálnom priestorovom prístupe. Článok vyúsťuje do konkrétnych návrhov a odporúčaní implementácie programových dokumentov na obdobie 2007-2013.