Zahraničný kapitál vo vybraných odboroch potravinárskeho priemyslu SR - Gubová, Mária
Vstup zahraničného kapitálu do potravinárskeho priemyslu ako celku a vybraných potravinárskych odborov - mliekarenstvo, pivovarníctvo a sladovníctvo, cukrovarníctvo, výroba nealkoholických nápojov, škrobárenstvo a liehovarníctvo. Stručné vymedzenie doterajšieho priebehu transformácie potravinárskeho priemyslu. Analýza dosahovaných výsledkov potravinárstva spolu a uvedených výrobných odborov, vrátane využívania výrobných kapacít. Zahraničný kapitál významne ovplyvnil proces reštrukturalizácie výrobných odborov potravinárskeho priemyslu, najväčší objem zahraničného kapitálu posilnil pivovarnícko-sladovnícky priemysel a výrobu nealkoholických nápojov.