Velká transformace střední a východní Evropy: úspěch a zklamání - Kornai, János
Hlavný smer ekonomickej a politickej transformácie západnej civilizácie. Šesť najdôležitejších charakteristík transformácie, ktorá sa uskutočnila v stredoeurópskom regióne v priebehu uplynulých pätnástich rokoch. Historické paralely. Faktory urýchľujúce transformačný proces. Hodnotenie transformáčného procesu.