Řízení rizik: výzva pro pojišťovny
Riadenie rizík sa stalo nedeliteľnou súčasťou riadenia kapitálu vo väčšine spoločností ponúkajúcich poistenie a zaistenie. Spoločnosti motivuje pozitívny dopad riadenia rizík na ich hospodárenie. Rastúci trend vo vnímaní dôležitosti riadenia rizík a kapitálu. Druhy rizík. Problematika agregácie rizík v poisťovniach. Pre a proti zavedenie komplexného riadenia rizík. Modely pre riadenie kapitálu. Solvency II. Situácia v Českej republike. Prístup k oblasti riadenia rizík v poisťovniach niektorých vyspelých krajín.