Regionálna spolupráca v medzinárodných vzťahoch Slovenskej republiky - Žárska, Elena, 1955-
Formovanie a fungovanie euroregiónov. Cezhraničná spolupráca a euroregióny. Typológia štruktúr pre cezhraničnú spoluprácu v Európskej únii. Podporné prostriedky a programy na úrovni Európskej únie. Cezhraničná spolupráca a euroregióny v Slovenskej republike, v strednej a východnej Európe. Názory verejnosti na cezhraničnú spoluprácu a fungovanie euroregiónov v SR - výsledky prieskumu. Vplyv cezhraničnej spolupráce na život obyvateľstva daného územného celku. Vplyv euroregiónov na národnú identitu a hranice medzi štátmi. Prekážky rozvoja a perspektíva rozvoja euroregiónov.