Trestná činnosť v dopravnej logistike - Devečková, Alena
Štúdia autora pôsobiaceho v Kanade poukazuje na problém trestnej činnosti v oblasti nákladnej dopravy, ktorý sa stáva celosvetovým problémom, vnášajúcim negatívne vplyvy do logistických procesov, do procesov bilancií a hospodárstva podnikov, a v konečnom dôsledku zasahuje aj do hospodárstva tej-ktorej krajiny. Druhy trestnej činnosti a následky v dopravnej logistike. Stratégia boja proti Cargo trestnej činnosti. Protiopatrenia zo strany štátu a zo strany logistických firiem.