V Číne zatiaľ Mercedes ušiť nedokážu - Sobinkovič, Branislav
Slovenské odevné firmy sa nemusia báť konkurencie lacných čínskych výrobcov. Viaceré odevné spoločnosti dokázali v roku 2005 udržať produkciu na pôvodnej úrovni, dokonca aj zvýšiť. Európske konfekčné firmy presúvajú záujem o kontrakty spoza čínskeho múru na domáci kontinent. Šance slovenských odevných firiem sú v pružnosti výroby a špecializácii na tovary vyššej kvality. Inovácie výrobkov.