Vážna choroba výrazne zníži príjmy. Bráňte sa ! - Chvojka, Milan
Poistenie síce nelieči, ale v prípade vážnych problémov dokáže zmierniť finančné problémy, ktoré s vážnou chorobou nevyhnutne súvisia. Z poistenia kritických chorôb sa hradia lieky, liečba, pobyt v nemocnici, ale napríklad aj bežné životné náklady.