Sociálno-etické otázky pôsobenia úplne profesionalizovaných ozbrojených síl v kontexte súčasnej teórie medzinárodnej bezpečnosti - Škvrnda, František
Stručná charakteristika súčasného teoretického chápania medzinárodnej bezpečnosti. Sociologický pohľad na fungovanie a pôsobenie úplne profesionalizovaných ozbrojených síl v postmodernej spoločnosti v globalizujúcom sa svete. Vybrané sociálno-etické otázky pôsobenia úplne profesionalizovaných ozbrojených síl v súčasnom svete.