Východiska výzkumu konkurenceschopnosti podniků v České republice - Blažek, Ladislav
Zriadenie Centra výskumu konkurenčnej schopnosti českej ekonomiky v Česku v dôsledku Lisabonskej výzvy. Konkurencieschopnosť podnikov - predstavuje potenciál podnikov uspieť v hospodárskej súťaži, pričom o úspešnosti v tejto súťaži vypovedajú finančné výsledky podnikov. Vzhľadom na komplexnosť povahy konkurencieschopnosti sa k jej skúmaniu musí pristupovať komplexne. O takýto prístup - opretý o stakeholderovský model podniku - sa snaží empirický výzkum, ktorého základné rysy sú načrtnuté v príspevku.