Diagnostika podnikateľského prostredia - Deáková, Stanislava, 1974-
Cieľom podnikovej diagnostiky je vytvoriť komplexnú a usporiadanú sústavu poznatkov o vykonávaní diagnóz podniku, o identifikovaných problémoch, slabých miestach, nevyužitých príležitostiach, krízach a rizikách. Hodnotí výkonnosť, efektívnosť a mieru prispôsobivosti podniku na zmenu podmienok, taktiež ponúka spôsob prevencie a možnosti riešenia vzniknutej podnikovej krízy. Podnikateľské prostredie z hľadiska podnikovej diagnostiky členíme na: makropodnikateľské, mezopodnikateľské a mikropodnikateľské prostredie. Proces diagnostikovania podnikateľského prostredia.