Regulované monopoly - Fendeková, Eleonora, 1952-
Monopol a jeho postavenie na trhu, charakteristika monopolu. Možnosti štátu pri regulovaní monopolu: Regulácia cenovej politiky monopolu: zdaňovanie monopolu, uplatňovanie špecifických regulačných mechanizmov ovplyvňujúcich správanie prirodzených monopolov. Úrad pre reguláciu sieťových odvetví a jeho úlohy.