Rizikový kapitál a situácia na Slovensku - Ftáčniková, Katarína
Rizikový kapitál ako jedna z najúčinnejších foriem ako podporiť malé a stredné podnikanie. Podstata financovania prostredníctvom rizikového kapitálu. Odlišnosť formy financovania podnikov prostredníctvom rizikového kapitálu od ostatných foriem a spôsobov. Vhodnosť podniku pre umiestnenie rizikového kapitálu. Z histórie financovania podnikov prostredníctvom rizikového kapitálu. Na Slovensku je investovanie formou rizikového kapitáli skôr výnimkou, zaostávanie aj za susednými krajinami. Príčiny zaostávania využívania rizikového kapitálu na Slovensku, opatrenia.