Základné charakteristiky systémov štátnej a verejnej podpory a rozvoja malého a stredného podnikania v členských krajinách "G8" - Kovaľov, Andrej
Skúsenosti G8 vo využívaní štátnych zdrojov a možností podpory MSP. Práve tieto faktory v značnej miere zabezpečujú stabilný a dynamický sociálne-ekonomický rozvoj mnohých krajín v podmienkach rastúcej konkurencie na svetových trhoch. Rozvoj MSP je možný len pri prítomnosti politickej vôle štátu sformovať na to potrebné sociálne, ekonomické, právne, politické a iné podmienky. Riešenie tejto úlohy nie je možné bez vytvorenia špecializovanej integrovanej infraštruktúry podpory a rozvoja MSP na federálnych, regionálnych a komunálnych úrovniach a tak isto adekvátne pridelených tejto úlohe finančných, organizačných a iných zdrojov.