Leontievovské dynamické modely - Zemanová, Viera
Makroekonomická dynamika využíva rozsiahlu skupinu makroekonomických dynamických modelov a to najmä pre aplikáciu v oblasti skúmania zahraničného obchodu. Dôraz sa kladie hlavne na rozvíjanie analytických modelov. V súčasnosti sú najpoužívanejšími dynamickými modelmi stochastické modely so spojitým časom. Najčastejšie sú používane v oblasti teórie hospodárskeho cyklu, v oblasti makroekonomickej rovnováhy, v oblasti modelovania investícií a vládnej politiky, taktiež v teórii hospodárskeho rastu. Formulovanie problému rovnováhy dynamického systému využitím leontievovských dynamických modelov.