Dlhodobý hmotný majetok v kontexte Medzinárodných účtovných štandardov pre verejný sektor - Kovalčíková, Antónia
Medzinárodné účtovné štandardy pre verejný sektor (IPSAS) založené na aktuálnom princípe vychádzajú z Medzinárodných účtovných štandardov (IAS). IPSAS 17 vychádza najmä z IAS 16. Základná charakteristika účtovného zobrazenia dlhodobého hmotného majetku, jeho vykazovanie v účtovnej závierke podľa uvedeného štandardu. Jeho význam aj v našich podmienkach v súčasnom procese harmonizácie účtovníctva na základe princípov IPSAS. IPSAS 17 a súčasná právna úprava účtovníctva v SR.