Vplyv podnikateľského prostredia na činnosť družstiev v SR - Šúbertová, Elena
Na Slovensku súčasne pôsobí viac ako 700 družstiev, ich význam. Vnútorné a vonkajšie faktory ovplyvňujúce činnosť družstiev. Hlavné problémy v podnikateľskom prostredí družstiev v SR - vnútorná prezamestnanosť družstiev, podkapitalizácia družstiev, nízka ziskovosť. Okrem toho majú všetky ďalšie problémy ako iné formy podnikania. Je preto obdivuhodné, že dokážu na jednotnom európskom trhu tak dlho vydržať a aktívne fungovať.