Stratégia kastumizácie ako nový prístup podniku k zákazníkom - Würfl, Benjamín
Pojem kastumizácia - nový prístup podniku k svojim zákazníkom, kde sa zákazník ako jedinec stáva trhom. Koncepcia vychádza z potreby rešpektovať zvýšené nároky zákazníka na kvalitu, spoľahlivosť a rýchlosť. Stratégia kastumizácie vytvára hodnotu pre zákazníka tým, že mu umožní získať produkt, ktorý presne potrebuje, ale zároveň spĺňa kritériá efektivity masovej produkcie. Výhody stratégie kastumizácie pre podnik. Základné typy kastumizácie - distribučná, výrobná, fabrikovaná, dizajnová. Rozvoj koncepcie kastumizácie. Táto stratégia môže predstavovať budúcnosť podnikov výrobného sektora, ktoré sa zameriavajú priamo na spotrebiteľov, ale po určitej obmene môže byť použitá aj pre podniky služieb.