Svet po 11. septembri 2001 - Pressburg, Adrian Peter
Zmena postavenia USA po teroristických útokoch v septembri 2001. Neohrozená superveľmoc ukázala zraniteľnosť, čo signalizovalo veľkým krajinám ako Čína, India a Rusko, že 21. storočie bude môcť byť multipolárne. Pred jedenástym septembrom 2001 vystupovalo USA pred celým svetom ako neohrozená superveľmoc a nasledovaniahodný vzor. Podoba terorizmu vo svete.