Boj s energetikmi je aj boj o euro - Múčka, František
Súboj vlády s energetickými spoločnosťami nie je len o odhodlaní znižovať zisk spoločností v prospech spotrebiteľov. Výsledok vyjednávaní medzi vládou a firmami bude mať priamy vplyv aj na otázku termínu prijatia eura. Najväčším problémom sa stáva inflácia. Rast cien energií. Rast výdavkov domácností na energie. Ročný rast spotrebiteľských cien.