O technickej účinnosti a ekonomickej efektívnosti - Hlôška, Branislav
Príspevok poukazuje na konkrétnom príklade reálnej aplikácie marketingu v slovenských obchodných firmách, ktoré predávajú kompaktné žiarivky, jednak na chybné prístupy marketingové, ktorých príčina je v odbornej izolovanosti a nespojitosti s ďalšími vednými odbormi, napr. svetelnou technikou, elektrotechnikou a pod. Poukazuje na škodlivý dopad izolacionistického prístupu k riešeniu problémov, ktoré majú mikroekonomický, makroekonomický, ekologický, energetický a spoločenský význam.