Význam výkladu sekundárneho európskeho práva pre výklad národného práva - Csach, Kristián
Metódy výkladu európskeho práva a národného práva ovplyvňovaného európskym právom. Dvojstupňovosť v zákonodarnom procese (smernica a zákon) sa prenáša aj do dvojstupňovosti pri výklade národného transpozičného predpisu. Obe úrovne výkladu predpokladajú použitie odlišných metód výkladu. Systematizácia judikatúry ESD vo vzťahu k výkladu sekundárneho európskeho práva.