Spoločensky zodpovedné podnikanie v podmienkach jednotného európskeho trhu - Jakubec, Vladimír
Spoločensky zodpovedné podnikanie - história. Spoločenská zodpovednosť podnikania (SZP) je dobrovoľné integrovanie sociálnych a ekologických záujmov do každodenných firemných činností a interakcií s firemnými stakeholdermi. Koncept SZP sa snaží skĺbiť ekonomickú a etickú racionalitu do jedného vyváženého celku, pričom sa opiera o tri piliere: ekonomickú efektívnosť, environmentálnu zodpovednosť a spoločenskú angažovanosť. Prínosy SZP pre podnikateľský subjekt a prekážky jeho uvedenia vo firme do praxe. Prekážky prijatia SZP v SR.