Teoretické a metodologické otázky hodnotenia malých a stredných podnikov - Strážovská, Helena
Postavenie a úlohy MSP pre národnú ekonomiku. Pripravenosť malých a stredných podnikateľov na zmeny podnikateľského prostredia a zmeny európskeho trhového priestoru. Komparácia s Rakúskom, Írskom a do istej miery s Izraelom. Definícia malých a stredných podnikov podľa odporúčania Európskej komisie č. 96/280/EC z 3. apríla 1996. Teoretický prínos do teórie o malom a strednom podnikaní - prehľad autorov. Hlavné dôvody nedostatočnej reštrukturalizácie s dopadom na malé a stredné podniky. Pozitívne a negatívne dôsledky integrácie Slovenska do Európskej únie.