Typy národohospodárskej politiky a problémy ich realizácie - Mokrý, Vladimír
Národohospodárska politika v národnom hospodárstve, ktoré funguje na báze trhu a trhového mechanizmu. Autor kladie dôraz na fakt, v čom vidí rozdiel medzi národohospodárskou a hospodárskou politikou. Päť potenciálnych typov národohospodárskej politiky. Článok sa zaoberá predovšetkým charakteristikou dopytovo orientovanej národohospodárskej politiky a ponukovo orientovanej národohospodárskej politiky. Analýza a komparácia týchto dvoch základných typov.