Etika podnikania a jej súvislosť so vzdelávaním subjektov manažmentu - Porvazník, Ján
Príprava manažérov na povolanie - predmet manažment - klasický a celostný prístup k nemu. Význam osobnostných vlastností manažérov - charakter, kreativita, temperament, somatika - začínajú hrať rozhodujúcu úlohu v celostnej kompetentnosti manažérov. Prezentácia prístupov k výučbe predmetu manažment, ktoré Ekonomická univerzita v Bratislave nazhromaždila ako výsledok svojej výskumnej práce. Reakcie študentov na celostné hodnotenie pri výučbe a štúdiu predmetu manažment. Prezentovaný prístup napĺňa princípy etického prístupu k podnikaniu a manažmentu.