Etické řízení podniku a ekonomická moc managementu - Seknička, Pavel
V súčasnosti sú aktuálne otázky spojené s problematikou morálnej zodpovednosti manažmentu. Morálna zodpovednosť je väčšinou vymedzená predovšetkým etickými požiadavkami, záväzkami a ideálmi, ktoré tvoria základnú osnovu etiky v podnikaní. Nestačí však, aby podniková etika bola uplatňovaná formou nezáväzného vysvetlovania ideí a hodnôt, musí sa stať nedeliteľnou súčasťou riadenia. Podnikateľská politika ako osobný záväzok manažmentu. Inštitucionalizácia platforiem etického dialógu. Etické programy. Vplyv efektívnej podnikateľskej správy (corporate governance) a zdieľaných záujmov na utváranie moderného etického programu. Etický dialóg.