Podstata a význam teórie účtov v teórii a praxi účtovníctva - Feketeová, Renáta, 1974-
Základný cieľ účtovníctva. Sústava účtov ako prehľadný spôsob zaznamenávania účtovných záznamov. Účet a teórie účtov. Klasifikácia teórií účtov. Uplatňovanie materialistickej dvojradovej teórie účtov v súčasnom slovenskom i európskom účtovníctve. Význam teórie účtov pre prax.