Medzinárodné účtovné štandardy pre verejný sektor (IPSAS) ako základ medzinárodnej harmonizácie účtovníctva vo verejnom sektore - Kicová, Marianna
Celosvetovo aktuálny proces medzinárodnej harmonizácie účtovníctva. Proces vytvárania Medzinárodných účtovných štandardov pre verejný sektor (IPSAS). Návrhy predložené Rade pre medzinárodné účtovné štandardy pre verejný sektor. Charakteristika Medzinárodných účtovných štandardov pre verejný sektor. Prehľad vydaných štandardov IPSAS zverejnených na webovej stránke IFAC k 31.3.2006. Porovnateľnosť výstupov účtovníctva verejného sektora v rámci krajín Európskej únie.