Vplyv implementácie IFRS/IAS do účtovníctva komerčných poisťovní - Juhászová, Zuzana, 1970-
Úprava účtovníctva komerčných poisťovní. Novelou zákona o poisťovníctve sa do účtovníctva komerčných poisťovní (predovšetkým pre potreby zostavenia účtovnej závierky) priamo implementujú konkrétne časti Medzinárodných účtovných štandardov - predovšetkým IFRS 4 - Poistné zmluvy. Test primeranosti záväzkov a IFRS 4 - Poistné zmluvy. IFRS 4 rieši otázky poistných vzťahov, zaoberá sa bilančnou politikou v prípade poistných zmlúv.