K aktuálnym otázkam životného poistenia v Slovenskej republike - Drugdová, Barbora
Vymedzenie teoretickej podstaty životného poistenia. Analýza situácie životného poistenia na poistnom trhu v Slovenskej republike. Význam životného poistenia v národnom hospodárstve v SR. Pomer medzi životným poistením a neživotným poistením na Slovensku v porovnaní s krajinami EÚ, ktoré sa stali skôr členmi je neuspokojivý (2003). Podiel členov Slovenskej asociácie poisťovní na predpísanom poistnom k 31. decembru 2003. Slovensko sa postupne približuje poistnému trhu európskeho priemeru. V budúcnosti je možné predpokladať, že rozvoj životného poistenia bude rásťv súvislosti s dôchodkovou reformou.