Poistný trh v Slovenskej republike - Drugdová, Barbora
Slovenský poistný trh je rozvinutý. K 31.12.2004 pôsobilo na Slovensku 26 poisťovní, z toho 20 bolo združených v Slovenskej asociácii poisťovní. Vývoj trhu v oblasti životného poistenia je dynamickejší ako v neživotnom poistení. SR sa postupne približuje poistnému európskemu priemeru, ktorý zhruba predstavuje 65 percent v prospech životného poistenia. Prispôsobenie legislatívy SR v oblasti poistenia a poisťovníctva legislatíve EÚ.