Výkaz peňažných tokov podľa IAS 7 výkazy peňažných tokov - Sklenka, Miloš
Výkaz peňažných tokov ako jedna zo súčastí účtovnej závierky. Cieľom IAS 7 je poskytovať informácie o peňažných tokoch podniku používateľom informácií z účtovných závierok, o schopnostiach podniku vytvárať peňažné prostriedky a peňažné ekvivalenty a o ich použití prostredníctvom výkazu peňažných tokov. Význam výkazu peňažných tokov, základné pojmy, metódy vykazovania jednotlivých činností, ktoré sú upravené v IAS 7.