FDI effects - case of Slovakia - Ferenčíková, Soňa, 1960-
Kladné a záporné dopady priamych zahraničných investícií na hostiteľskú krajinu. Priamy a nepriamy vplyv priamych zahraničných investícií na ekonomiku. Nepriame vplyvy označované ako spillovre. Úloha slovenských firiem so zahraničným kapitálom ako najväčších zamestnávateľov. Otázka podpory rozvoja podnikateľského sektora firmami so zahraničnou účasťou. Príčiny rozdielov situácie na Slovensku v porovnaní s vyspelými krajinami.