Právna úprava EMAS v SR a stav zavedenia EMAS v SR a EÚ - Augustínová, Edita
Rastúci trend organizácií začlenených do systému EMS a schémy EMAS na základe platnej legislatívy, ktorá je prispôsobená požiadavkám EÚ. História EMS a EMAS. Systémy environmentálneho manažérstva podľa medzinárodnej normy ISO 14001 môžu byť základným stavebným kameňom pre EMAS. Nová právna úprava environmentálneho overovania a registrácie v schéme Európskeho Spoločenstva pre environmentálne manažérstvo a audit (zákon č. 491/2005 Z.z.). Počet organizácií registrovaných v EMAS v štátoch ES. Prínosy vyplývajúce z účasti v EMAS.