Verné zobrazenie stavu dlhodobých pohľadávok a záväzkov a faktor času - Maděra, František
Obsahová stránka úrokového počtu, základné matematické vzťahy a postupy tejto oblasti hospodárskej aritmetiky. Možnosti využitia odúročenia (diskontovania), príp. úročenia pri účtovaní a vykazovaní dlhodobých pohľadávok a záväzkov v ich súčasnej hodnote. Jednoduché úrokovanie, zložené úrokovanie.