Obchodovanie s emisnými kvótami z pohľadu slovenskej právnej úpravy - Vépyová, Mária
Snahou a cieľom každej krajiny je chrániť životné prostredie. Na Slovensku bol v roku 2004 prijatý zákon NR SR č. 773/2004 Z.z., ktorý vymedzuje základné povinnosti prevádzok produkujúcich emisie. Následne boli novelizované postupy účtovania a zákon o dani z príjmov, ktoré ako zosúladené právne normy SR predstavujú celok zaznamenávania o obchodovaní s emisnými kvótami medzi povinnými a dobrovoľnými účastníkmi schémy obchodovania. Základné pojmy. Účastníci schémy obchodovania.