Rast úrokov sa neskončil - Vaňo, Vladimír
Sprísňovanie menovej politiky je charakteristické nielen pre Slovensko. Vyrovnávajú sa s ním viaceré hospodárstva Európy, vrátane eurozóny. Politikom na celom svete sa menová brzda nepáči. Vyššie úroky znamenajú rast rozpočtových výdavkov na financovanie verejného dlhu, pomalší hospodársky rast znamená aj nižšie rozpočtové príjmy. Vývoj inflácie a vývoj kľúčových sadzieb na Slovensku - jeho vplyv na vstup do menovej únie.