Sociálna politika Európskej únie - Rusiňák, Peter
Absencia všeobecnej a jednotnej definície sociálnej politiky. Sociálna politika v užšom poňatí. Koordinácia sociálnej politiky Európskeho spoločenstva prostredníctvom komunitárneho práva. Sociálna politika EÚ vychádzajúca zo Zmluvy o založení Európskeho spoločenstva. Európsky sociálny model. Sociálna ochrana ako jeden zo základných prvkov európskej filozofie štátu.