Postavenie Arménska v medzinárodných vzťahoch - Stepanyan, Ruben
Arménsko ako vnútrozemský štát rozličných etnických skupín, náboženstiev a kultúr. Atmosféra nedôvery medzi národmi. Vznik samostatnosti v roku 1991. Rozpad Sovietskeho zväzu a vojna s Azerbajdžanom o Náhorný Karabach. Ekonomická blokáda zo strany Turecka a Azerbajdžanu. Ničivé dopady na ekonomiku Arménska.