Altruizmus a ekonomická racionalita - Márton, Milan
Expandovanie neoklasickej paradigmy v ekonómii druhej polovice 20. storočia prinieslo zvýraznenie jej východiska metodologického individualizmu a modelu homo oeconomicus. Interpretácia altruizmu. Potreba celostného, holistického prístupu k ekonómii a hranice redukovania človeka na homo oeconomicus.