Účtovné a daňové aspekty vykazovania pohľadávok - Žilkayová, Erika, 1976-
Charakteristika pohľadávky. Pohľadávky z účtovného hľadiska. Členenie pohľadávok z časového hľadiska. Účtovné skupiny, na ktorých sa pohľadávky účtujú. Trvalé a dočasné zníženie hodnoty majetku. Pohľadávky z daňového hľadiska. Odpis pohľadávky. Tvorba opravných položiek k pohľadávkam. Ďalšie možné riešenia problému nevymožiteľných pohľadávok.