Specifika čínské reklamy - Staňková, Pavla
11. decembra 2005 došlo k liberalizácii čínskeho reklamného trhu, v súlade so záväzkami Číny voči WTO, si môžu zahraničné firmy založiť v Číne reklamnú spoločnosť s plnou zahraničnou účasťou. Čínsky reklamný trh má potenciál stať sa najväčším centrom reklamy na svete, v súčasnosti tu pôsobí viac ako 100 000 agentúr, zamestnávajúcich viac ako 910 000 ľudí. Reklamné médiá a ich dôležitosť - televízia, on-line reklama, noviny, časopisy. Regulácie a zákonné obmedzenia. Obmedzenia tradičných hodnôt. Reklamné príležitosti strategického významu - Olympijské hry (2008), Medzinárodná svetová výstava (2010). Čína má najrýchlejšie rastúci reklamný trh na svete.