Využitie metódy Monte Carlo pri analýze portfólia poistných zmlúv - Mucha, Vladimír, 1976-
Simulačná metóda Monte Carlo ako prostriedok riešenia problémov pravdepodobnostného charakteru. Využitie metódy Monte Carlo v poistnej praxi. "Hit" alebo "Miss" Monte Carlo metóda na výpočet určitého integrálu. Využitie výpočtu určitého integrálu metódou "Hit" alebo "Miss" Monte Carlo na určenie funkčných hodnôt distribučnej funkcie celkovej škody.