Čína otvára banky - po svojom - Záborský, Ján
Aktívami najväčšia banka Číny - Industrial and commercial bank of China (ICBC) - sa otvára svetu. Na šanghajskú a hongkonskú burzu dá akcie v hodnote 15 percent svojho imania. Výnos, ktorý si sľubuje od ich predaja. Záujem o akcie čínskej banky vo svete je obrovský. Manažérska kontrola nad bankami ostáva v rukách štátu - Komunistickej strany Číny. Pozor na zlé úvery.