Model so zdanlivo nesúvisiacimi náhodnými poruchami - Oršulová, Anna
Prezentácia modelu so zdanlivo nesúvisiacimi náhodnými poruchami na príklade modelovania priemernej nominálnej mzdy v priemysle Slovenskej republiky. Model so zdanlivo nesúvisiami náhodnými poruchami - SUR model. Modelovanie priemernej nominálnej mesačnej mzdy v priemysle SR. Odhady parametrov troch separátnych modelov pomocou MNŠ. Odhad parametrov pomocou SUR modelu. Testovanie hypotézy o súčasnej korelovanosti.