Selected aspects of e-business development - Hennyeyová, Klára
Zvýšené využívanie informačných a komunikačných technológií (IKT) má veľký vplyv na obchodné vzťahy medzi podnikmi navzájom (B2B) a medzi podnikmi a zákazníkmi (B2C), rovnako ako na spôsob priebehu kľúčových obchodných operácií. Môže ušetriť náklady a čas, umožňuje podnikom získať rozsiahlejší trh a rýchlejšie reagovať na požiadavky zákazníkov. Tieto výhody otvárajú nové spôsoby fungovania medzinárodného obchodu. Cieľom je posilniť integráciu e-obchodu do normálneho obchodu s podporou služieb elektronického obchodu. IKT je nevyhnutné chápať ako prostriedok zvyšovania prosperity a konkurencieschopnosti.