Výber obsahu vzdelávania ako aktuálny problém súčasnosti - Orbánová, Darina
Dôležitosť obsahu vzdelávania, ktorý určuje celkový vzdelanostný profil absolventa konkrétneho typu a stupňa školy. Úspešné vzdelávanie založené na štyroch základných typoch učenia: 1. učiť sa poznávať, 2. učiť sa konať, 3.učiť sa žiť spoločne, 4. učiť sa byť. Problém rozsahu a kvality prezentovaných poznatkov. Vyučovanie v krajinách Európskej únie podľa vlastných národných štandardov. Tvorba pedagogických dokumentov. Rozdelenie vzdelávania na všeobecné a odborné.