Samoregulácia reklamy - Škorvagová, Simona
Samoregulácia marketingu a reklamy sa uskutočňuje stanovením princípov a pravidiel, ktoré marketéri dobrovoľne akceptovali a zaviazali sa ich dodržiavať. Uplatňovanie pravidiel kontrolujú organizácie vytvorené za týmto účelom. V SR je organizáciou samoregulácie reklamy Rada pre reklamu, ktorá dohliada na dodržiavanie etických noriem v oblasti reklamy z hľadiska Etického kódexu platného na území SR. Analýza podaných podnetov Rady pre reklamu na Slovensku. Samoregulácia reklamy na úrovni EÚ. Inštitucionálne zabezpečenie. Princípy slobodnej komerčnej komunikácie. Európska aliancia reklamných štandardov (EASA).